ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Brüksel’de HRWF Int’l ve ENAR ile görüştü

11.12.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf, 10 Aralık 2014 tarihinde Brüksel’e bir günlük çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin de eşlik ettiği çalışma ziyareti çerçevesinde Habip Oğlu ve Yusuf, Brüksel’de yerleşik Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları (HRWF Int’l) Direktörü Willy Fautre ve Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı (ENAR) Direktörü Michael Privot ile görüştü.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunları ve işbirliği konuları ele alındı

ABTTF heyeti ilk olarak Willy Fautre ile HRWF Int’l’in ofisinde görüştü. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bilhassa din ve eğitim alanlarında yaşadığı güncel sorunları aktaran ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Azınlık eğitiminde değişiklik yapılmasını da içeren ve Azınlık’ın eğitim özerkliğine yeni bir darbe niteliğindeki yasa tasarısının Azınlık’ın karşı çıkmasına rağmen 27 Kasım 2014 tarihinde Yunan Meclisi’nde kabul edildiğini söyledi. Habip Oğlu, ABTTF olarak insan ve azınlık hakları konularında HRWF Int’l ile yürüttükleri mevcut işbirliğini önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşımak ve geçmişte olduğu gibi Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına ilişkin ortak çalışmalar yapmak istediklerini ekledi.

Çalışma ziyareti çerçevesinde ikinci görüşme, Avrupa’da ırkçılıkla ve ayrımcılıkla mücadele alanında önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan ENAR Direktörü Michael Privot ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleşti. Privot, ENAR’ın temel çalışma alanları hakkında ABTTF heyetini bilgilendirerek bunların eşitlik alanında veri toplama, istihdam ve ekonomide azınlık ve göçmenlerin ayrımcılığa maruz kalmaması ve fırsat eşitliğini sağlamak, azınlıklara yönelik özel stratejiler geliştirmek, sivil toplum kuruluşlarının insan hakları ve temel haklar konularında güç birliği yapmasını ve bu şekilde seslerini daha güçlü duyurmalarını sağlamak ve de nefret ve ırkçılık temelli suçlarla mücadele olduğunu söyledi. ABTTF Başkanı Habip Oğlu da Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele kapsamında ENAR’la işbirliğini geliştirmeyi ve birlikte ortak çalışmalarda bulunmayı arzu ettiklerini dile getirdi.
GALERİ