ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü Gümülcine’de anıldı

02.02.2015
Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu(BTTADK)’nun ev sahipliğinde düzenlenen bir tören ile Gümülcine’de anıldı. Törene Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu ile ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf da katıldı.

Anma törenine SYRIZA Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa ve SYRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcisi konumundaki diğer azınlık derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı.

Diğer azınlık temsilcilerinin yanı sıra törende konuşan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadele azminin önemine vurgu yaparak bugün de azınlığımızın sorunlarının çözümü amacıyla uğraş verdiklerini söyledi. Habip Oğlu, ABTTF, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği(BTAYTD) ve DEB Partisi ile birlikte 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Avrupa’daki diğer azınlık temsilcilerinin katılımıyla Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN)’nin 2015 Kongresi’ne ev sahipliği yapacağını söyledi.

BTTADK Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin Fatiha okumasıyla başlayan törende Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Eski Bağımsız Milletvekili Ahmet Faikoğlu konuşma yaptılar. Ayrıca 29 Ocak 1988 ve 1990 olayları sırasında dönemin İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın yanında olan ve yaşanan olaylara bizzat tanık olan Vaiz Sedat Karadayı, yaşanan olayları ve azınlığımızın o dönemde hep bir ağızdan “Türküz” sloganı ile sokaklara çıkışını anlattı.
GALERİ