ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF camiası da FUEN 2015 Kongresi’ndeydi

19.05.2015
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin ev sahipliğinde 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Gümülcine’de düzenlenen Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Kongresi’ne ABTTF camiası da yoğun katılım gösterdi. ABTTF Yönetim Kurulu ve ABTTF üye derneklerin başkanları Batı Trakya Türk Azınlığı için tarihi nitelikteki bu kongreye Almanya’dan gelerek katıldılar.

Gümülcine’deki Chris & Eve Oteli’nde düzenlenen, yaklaşık 20 ülkeden FUEN üyesi 30 azınlık kuruluşunun 150 temsilcisinin katıldığı kongreye ABTTF Başkanı ve FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu ve beraberinde ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Kocaveli, ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Rüşüt, Mustafa Kasap, Nabi İbrahimcik, Sami Yusuf, Mehmet Hüseyin, Sebahattin Mümin ve Aydın Ahmet katıldılar. ABTTF’nin Eski Başkanları Cafer Alioğlu ve Mehmet Mehmet’in de katıldığı kongreye Ankara Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu da iştirak etti. Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği adına ABTTF eski yöneticilerinden İbrahim Selamioğlu’nun katıldığı kongreye Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramadan Ramadan, Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği adına Selahattin Kalenci Hasan, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi Başkanı Erol Amet, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Azınlık Birliği Başkanı Erol Haşim, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncay Kara Çoban Mehmet, Troisdorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına Gülşen Dikme Mümin, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Osman ile Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Ramadan Raşit katıldılar.

Gümülcine’deki Chris & Eve Oteli’nde düzenlenen kongreye Almanya’da yaşayan ABTTF camiası yoğun bir katılım gösterdi, Batı Trakya Türk Azınlığı ile dayanışma göstermek için kongreye gelen yaklaşık 150 katılımcıyla birlikte kongre programını izleyerek azınlığımızla dayanışma sergiledi.
GALERİ