ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü!

10.12.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Demokrasinin beşiği olmakla övünen ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’mıza yönelik hak ihlalleri ve ayrımcılığın ivedilikle son bulmasını temenni ediyoruz”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 1950 yılında aldığı kararla, 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edildiği 10 Aralık tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak her yıl farklı temalarla kutlanıyor. Bu yılki Dünya İnsan Hakları Günü’nde, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi ile Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi’nin 50. yıldönümü “Haklarımız. Özgürlüklerimiz. Her zaman.” temasıyla tüm dünyada çeşitli kampanya ve etkinliklerle kutlanıyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dünya genelinde büyük çaptaki vahşetin ve geniş alana yayılmış suistimallerin ortasında İnsan Hakları Günü’nün insanlığın müşterek olarak koruma sözü verdiği ebedi ilkelerin teşvik edilmesine yönelik daha uyumlu küresel eylemi harekete geçirmesi gerektiğini belirterek bu günde, temel özgürlüklerin güvence altına alınması ve herkesin insan haklarının korunması için verilen taahhütün yenilenmesinin önemini vurguladı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak tüm insanların Dünya İnsan Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyor, demokrasinin beşiği olmakla övünen ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’mıza yönelik hak ihlalleri ve ayrımcılığın ivedilikle son bulmasını temenni ediyoruz. Ülkemizden, azınlığımızın etnik Türk kimliğini tanımasını, ikili ve uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınan din ve eğitim alanlarındaki özerklik hakkına saygı duymasını ve azınlığımızla doğrudan diyaloga geçmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

*Fotoğraf: www.ohchr.org
GALERİ