ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anavatan'ımız Türkiye Cumhuriyeti'nde örgütlü bir terör şebekesi tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz!

21.07.2016
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Yönetim Kurulu olarak ABTTF ailesi ve Avrupa'da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına 15 Temmuz 2016 tarihinde Anavatan'ımız Türkiye Cumhuriyeti'nde örgütlü bir terör şebekesi tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınarız. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, örgütlü bir terör şebekesi tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi Anavatan'ımızın demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir, Türk halkı demokrasiye sahip çıkarak hain darbe girişimi karşısında tepkisini ortaya koymuştur.

Türk milletinin iradesine karşı düzenlenen bu hain girişimi bir kez daha şiddet ve nefretle kınayarak Anavatan'ımızın demokratik kurumlarına tam desteğimizi yineleriz.

Bu darbe girişimi esnasında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu zor dönemde Anavatan'ımızın yanında olduğumuzu belirtir, Avrupa'da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtiriz.
GALERİ