ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Geleneksel yıl sonu ziyaretlerine ABTTF Lippstadt ve Hannover ile devam etti

26.12.2016
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ile ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu, 24 Aralık Cumartesi günü Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ile Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret ettiler.

Hannover ve Lippstadt ziyaretlerinde ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Federasyon’un son bir yılda gerçekleştirdiği faaliyetleri aktardı, gelecek yılda gerçekleştirmeyi planladığı uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verdi. Batı Trakya’da yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Habip Oğlu, bölgede son bir yılda daha baskıcı bir azınlık politikası uygulandığını gözlemlediklerini belirtti. Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil eden kurumların yöneticilerine gözdağı vermeye yönelik eylemleri örnekleri ile aktaran Habip Oğlu, son olarak Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın resmi plakalı makam aracını belediye sınırları dışında ve kişisel işleri için kullandığı iddiası ile savcının resmi yazılı emri olmaksızın seyir halindeyken yolunun kesilerek göz altına alındığını söyledi. Habip Oğlu, Kadı’ya yönelik bu hakaretvari eylemin aslında tüm azınlığa karşı sindirme ve gözdağı verme politikasının somut bir örneği olduğunu belirtti.

Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik haksız ve ayrımcı politika ve uygulamaları uluslararası alanda dile getiren ABTTF’nin 2017’de de yılmadan çalışmaya devam edeceğini söyledi. Federasyona verdikleri destek için teşekkür eden Habip Oğlu, dernek yöneticileri nezdinde bu iki şehirde yaşayan tüm Batı Trakya Türklerinin yaklaşan yeni yılını kutladı.

GALERİ