ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

15 Temmuz destanı için Essen’de anma töreni düzenlendi

17.07.2017
ABTTF T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun düzenlediği Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katıldı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 15 Temmuz menfur darbe girişiminin yıldönümü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından şehit edilen vatandaşların anısına T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun düzenlediği anma törenine katıldı. T.C. Essen Başkonsolosluğu’nda düzenlenen anma törenine ABTTF Başkanlık Kurulu’nu temsilen ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ile ABTTF Başkan Yardımcısı Bülent Çolak katıldılar.

Essen ve çevresinde faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve Türk vatandaşların katıldığı anma törenine yaklaşık dört yüz kişi katıldı. T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Davaz, T.C. Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan’ın hazır bulunduğu anma töreni T.C. Essen Başkonsolosluğu özel kalemi Esra Kara Doğan'ın sunumu ile gerçekleştirildi. İstiklal Marşı, şehitler için saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan tören Sala okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz destanı anısına hazırlanan slayt gösterisi, salonda bulunan katılımcılarla birlikte izlendi. T.C. Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan tarafından şehitler için yapılan duaya salonda bulunan misafirler eşlik etti.

Bir süre önce atanan ve geçen hafta görevine başlayan T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci konuşmasında “15 Temmuz ve Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. Protokol bölümünün ardından şehitler anısına davetlilere helva ikramı yapıldı. Din Hizmetleri Ateşesi Suat Okuyan’ın duasıyla anma programı sona erdi.
GALERİ