ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF anavatan Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldı

01.11.2017
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94.yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına iştirak etti. T.C. Berlin Büyükelçiliği’nin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu katıldı.

T.C. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın davetlileri karşıladığı resepsiyona yaklaşık 1000 davetli katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun iştirak ettiği resepsiyona diplomatik misyon temsilcileri, yerli ve yabancı sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon canlı müzik eşliğinde önce İstiklal Marşı, ardınan Almanya Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Devamında konuşma yapan Büyükelçi Ali Kemal Aydın, Almanca ve Türkçe olarak gerçekleştirdiği konuşmasında Türk milletinin ciddi sınavlardan başarıyla geçtiğini ifade ederek Cumhuriyet’in kuruluşunu her zamankinden daha büyük bir coşku ile kutlamanın hak edildiğini belirtti. Türkiye-Almanya ilişkilerine de değinen Büyükelçi, karşılıklı adımlar ile iki ülke ilişkilerinin yeniden normalleşme sürecine girmesini temenni ettiklerini ifade etti. Almanya’daki Türk toplumunun Türk ve Alman toplumları arasında birleştirici bir konuma sahip olduğunu ifade eden Büyükelçi, buna karşılık son yıllarda Almanya’da yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığının artışa geçtiğini belirterek bütün önlemlerin acilen alınmasını beklediklerini kaydetti.

GALERİ