ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Schwabach, Fürth/Nürnberg, Herzogenaurach ve Lauf ile Giessen derneklerini ziyaret etti

27.12.2017
Geleneksel yıl sonu dernek ziyaretleri kapsamında Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üye derneklerini ziyaret etmeye devam ediyor. ABTTF, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Salı günü ise ABTTF Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

25 Aralık 2017 Pazartesi günü Schwabach, Fürth/Nürnberg, Herzogenaurach ve Lauf dernekleri ziyaretinde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Vedat Arap ve Sebahattin Mümin’e ABTTF’nin eski yöneticilerinden Ramadan Ramadan da eşlik ederken Salı günü Gießen derneği ziyaretinde ABTTF Başkanı’na ABTTF Başkan Yardımcıları Sebahattin Mümin, Vedat Arap ve Nabi İbrahimcik eşlik etti.

ABTTF heyetinin üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldiği ziyaretlerde ABTTF Başkanı, ABTTF’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Üye derneklerin canlandırılması amacı ile 2018 yılı yol haritasını dernek yöneticileri ile paylaşan Habip Oğlu, 2018’de Batı Trakya Türk tarihinde önemli günlerde anma törenleri gerçekleştirilmesinin planladığını ifade etmekle birlikte Türk kültürünün ve geleneklerinin yeni nesillere aktarılması amacıyla derneklerde etkinlikler gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. ABTTF Başkanı Lauf, Meschede ve Viersen derneklerinin iftar programlarına geçmiş yıllara kıyasla hanım ve çocukların katılımının daha yoğun olduğunu gözlemlediklerini belirterek bu üç derneğin daha canlı göründüğünü belirtti, ABTTF’nin dernekleri canlandırma amacıyla hazırladığı yol haritası ile tüm üye derneklerin daha canlı hale geleceğini ifade etti. Dernek yöneticileri ve üyeleri, Federasyon’un yol haritasını takdir ile karşılayarak geleceğe dair daha umutlu olduklarını söylediler.

Güncel gelişmeler kapsamında anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ve Batı Trakya ziyaretlerini değerlendiren yöneticiler, anavatanın Batı Trakya Türklerine sahip çıkmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Ziyaretlerde ABTTF Başkanı, dernek yöneticilerine ve üyelere ABTTF’ye verdikleri maddi ve manevi destek için teşekkür etti, dernek yönetici ve üyeleri ile ailelerinin yaklaşan yeni yıllarını kutladı.


GALERİ