ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Εισερχόμαστε στο 2020 με νέες ελπίδες και δημιουργώντας νέες στρατηγικές!

18.12.2019

Αγαπητοί αναγνώστες,

Αφήνουμε για μια ακόμη φορά μια χρονιά πίσω μας.

Το 2019 ήταν ένα έτος έντονων εξελίξεων.

Έγιναν τοπικές και γενικές εκλογές στη χώρα μας Ελλάδα και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις εκλογές δείξαμε την παρουσία και τη δύναμή μας ως Τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της εκπαίδευσης στα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή και στις Βρυξέλλες.

Εμείς, ως ABTTF, πραγματοποιήσαμε πολλές επισκέψεις εργασίας στο Στρασβούργο με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Κατά τις επισκέψεις αυτές, συναντήσαμε τα μέλη της PACE, την Επιτροπή Υπουργών και τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έχουμε θέσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στο επίπεδο του ΟΑΣΕ καθώς και σε πλατφόρμες όπως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και το Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

Έχουμε πραγματοποιήσει αυτές τις δραστηριότητες με αλληλεγγύη και πλήρη συνεργασία με τα θεσμικά μας όργανα στον τομέα της Δυτικής Θράκης.

Εμείς, ως αντιπροσωπεία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες στη Χάγη της Ολλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέραμε τα συνεχιζόμενα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, καθώς και ομιλία μίσους και συστηματική διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, ενώ συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας με πνεύμα καλής θέλησης, εκείνοι που κυβερνούν τη χώρα μας την Ελλάδα ακολουθούν μια διακριτική και κατηγορηματική στάση αντί να είναι ευαίσθητη στα ζητήματά μας.

Πριν από μερικές ημέρες, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» που ανήκει στη Μακεδονική μειονότητα και Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Η ένωση των Μακεδόνων κέρδισε την υπόθεση κατά της Ελλάδας το 1998, δηλαδή πριν από 21 χρόνια, ενώ το 2009 και η Τουρκική Ένωση της Ξάνθης πριν από 11 χρόνια.

Συζητήσαμε αυτή την αρνητική εικόνα που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου μας και καθορίσαμε τις νέες μας στρατηγικές.

Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις στρατηγικές και είμαστε ήδη ενθουσιασμένοι.

Σας εύχομαι καλή υγεία, επιτυχία και ευτυχία στο νέο έτος.

Με εκτίμηση.

Χαλίτ Χαμπίπογλου

ΓΚΑΛΕΡΙ