ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Ας ζήσουμε το καλοκαιρί μέσα στη νέα κανονική περίοδο!

24.06.2020

Αγαπητοί αναγνώστες,

Περάσαμε δύσκολες στιγμές από τον Μάρτιο λόγω του νέου κρούσματος κοροναϊού.

Κλειστήκαμε στα σπίτια και ανησυχούσαμε για την υγεία των αγαπημένων μας μέσα στο φόβο και το άγχος.

Δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε τους μεγαλυτερούς μας, να φιλήσουμε τα χέρια τους και να τους αγκαλιάσουμε για μήνες, φοβόμενοι ότι θα τους κολλήσουμε.

Στο σχετικό μου άρθρο τον Απρίλιο, ο ιός είχε βαθιά επίδραση στην Ευρώπη και είχαμε φοβηθεί όλοι.

Όλες οι χώρες είχαν κλείσει τα σύνορά τους και είχαν λάβει μια σειρά δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού.

Στη Γερμανία επίσης, όλα τα ομόσπονδα κρατίδια εφάρμοσαν πολύ αυστηρά μέτρα σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ως ABTTF, μεταφέραμε τα μέτρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτειών στις ενώσεις μας και ζητήσαμε από τις ενώσεις μας να κλείσουν τις τοποθεσίες τους στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ιού.

Οι ενώσεις μας έλαβαν επίσης μέτρα χωρίς να χάσουν χρόνο και εκκένωσαν τις γειτονιές τους. Χάρη στις αποφασιστικές και σοβαρές προσπάθειες των ενώσεών μας, ως τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης στη Γερμανία, ξεπεράσαμε αυτή τη δύσκολη περίοδο υγειής.

Συγχαίρω τους επικεφαλής και τα μέλη όλων των συλλόγων μας, και τους ευχαριστώ για την πολλή καλή διαχείριση των συλλόγων μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, εκ μέρους του Προεδρικού Συμβουλίου της ABTTF.

Ευτυχώς, με τον ερχομό του ΜαΪου, περάσαμε στη νέα κανονική περίοδο τόσο στη Γερμανία όσο και στη χώρα μας στην Ελλάδα, όπου οι περιορισμοί άρθηκαν σταδιακά ή χαλαρώθηκαν.

Επιτέλους πήραμε μια ανάσα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κίνδυνο του ιού και να θυμόμαστε κάθε στιγμή ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης!

Καθώς τα σύνορα μεταξύ των χωρών άρχισαν να ανοίγουν ξανά από τις 15 Ιουνίου, οι ελπίδες μας για την περίοδο αδειοδότησης άνθισαν ξανά!

Με την κατάργηση της απαγόρευσης ταξιδιών, ο ενθουσιασμός που μπορούσαμε να πάμε στη χώρα μας και στη Δυτική Θράκη κατά τη διάρκεια των αδειών μας, μας περιέβαλλε όλους.

Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούμε στη Γερμανία, οι οποίοι θα πάμε στην πατρίδα μας, πρέπει να λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να ακολουθήσουμε τις κατάλληλες συστάσεις ακολουθώντας τις ταξιδιωτικές συμβουλές που έδωσαν οι αρχές της χώρας.

Καλό ταξίδι από τώρα, σε όλους όσους θα φύγουν στην αδειά τους!

Εύχομαι καλές διακοπές με τους κοντινούς μας ανθρώπους και τους συγγενείς μας που ζουν στη χώρα μας με τον όμορφο αέρα της!

Ωστόσο, για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μην ξεχνάμε να πέρνουμε τις προφυλάξεις μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι παρόλο που η επικινδυνότητα στην Ελλάδα είναι σε χαμηλά επίπεδα, έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα, οπότε θα πρέπει να πάρουμε τις προφυλάξεις μας.

Ας μην φοβόμαστε, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά.

Ας μην κλειστούμε στα σπίτια, αλλά να μείνουμε μακριά από τους συνωστισμένους χώρους!

Ας μην αγκαλιαστούμε και φιληθούμε, αλλά να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας, δίνοντας προσοχή στην κοινωνική απόσταση.

Αυτή είναι η νέα μας φυσιολογική κατάσταση!

Εύχομαι σε όλους ευχάριστες καλοκαιρινές διακοπές, με υγεία πάνω απ’όλα!

Να είστε πάντα υγιείς!


Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού
Πρόεδρος ABTTF

ΓΚΑΛΕΡΙ