ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Ξεκινά μια νέα περίοδος επαναπροσέγγισης μεταξύ της χώρας και της μητέρας πατρίδας μας;

05.04.2022

Αγαπητοί Αναγνώστες, 

Ο Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας έφερε πιο κοντά τη χώρα μας την Ελλάδα με την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία. 

Η χώρα μας και η μητέρα πατρίδα μας μαζί με την Γαλλία σχεδιάζουν να εκκενώσουν τους εναπομείναντες αμάχους στην πόλη ξεκινώντας μια επιχείρηση εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη. 

Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία οι δύο σύμμαχοι χώρες του ΝΑΤΟ βρέθηκαν μαζί στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην μητέρα πατρίδα μας στις 13 Μαρτίου 2022 και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θεωρείται ένδειξη προσέγγισης στις μακροχρόνιες τεταμένες σχέσεις Άγκυρας - Αθήνας..

Ενώ στη Δυτική Θράκη, Ο Δήμος Αβδήρων στον οποίο υπάγεται ο οικισμός Πετεινός του Νομού Ξάνθης  με τα κονδύλια που έλαβε από την ΕΕ, εισέβαλε στο νεκροταφείο με κατασκευαστικό εξοπλισμό για να χτίσει γήπεδο ποδοσφαίρου και κοινωνική εγκατάσταση στο ιστορικό νεκροταφείο του χωριού, ξεθεμελιώνοντας τους τάφους και λεηλατώντας το νεκροταφείο.

Μπροστά σε αυτήν την ασέβεια προς την ιστορία, τη θρησκεία και τις θρησκευτικές μας παραδόσεις, όλοι οι σύλλογοι και οι βουλευτές της περιοχής μας έδειξαν τις ηχηρές αντιδράσεις τους και καταδίκασαν την ασεβέστατη πράξη. 

Όλοι οι σύλλογοι, οι βουλευτές, οι διοικητικοί μας σε επίπεδο πολιτείας κάλεσαν τον δήμαρχο Αβδήρων Τσιτιρίδης να απολογηθεί άμεσα, αλλά δυστυχώς η συγγνώμη που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ. 

Αλλά ασυνήθιστα, υψώθηκαν υπέρ μας φωνές ενάντια σε αυτήν την ασέβεια από την πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε ότι ο σεβασμός στους νεκρούς είναι αδιαπραγμάτευτος και ότι η πράξη του δήμου πλήγωσε όλους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε βάρβαρη αυτή την πράξη του δήμου και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στο ανώτερο επίπεδο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, ζητώντας από τον Δήμο Αβδήρων να βάλει τέλος άμεσα στις εργασίες.

Ενώ η ασέβεια στο Πετεινό ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας τον Μάρτιο, η ένσταση του Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ στην ποινή φυλάκισης 15 μηνών λόγω ομιλίας που εκφώνησε σε εκδήλωση του Κόμματος Ισότητας, Φιλίας Ειρήνης (ΚΙΕΦ) το 2016, δικαιώθηκε από το δικαστήριο. Στην υπόθεση που διεξήχθη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαρτίου, ο Μέτε κρίθηκε αθώος λόγω έλλειψης στοιχείων και αθωώθηκε.

Πριν από αυτό, η ποινή φυλάκισης 80 ημερών που είχε δοθεί στον Μουφτή Ροδόπης Ιμπραχήμ Σερίφ για συμμετοχή στη μαζική τελετή περιτομής που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αλάν Κουγιού της Κομοτηνής το 2016, ανατράπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω έλλειψης στοιχείων και ο Μουφτής μας είχε αθωωθεί.

Μπροστά σε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας, οι φορείς της περιοχής μας εκφράζουν την αντίδρασή μας σε εθνικό και εμείς σε διεθνές επίπεδο.

Εκτός από τις διμερείς συναντήσεις με τη χώρα μας, η μητέρα πατρίδα μας συνεχίζει να φέρνει στην ατζέντα τα προβλήματά μας στηρίζοντας μας στις συναντήσεις της με δυτικές χώρες.

Από την άλλη, η χώρα μας προσπαθεί να δημιουργήσει μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα στη Δυτική Θράκη εκφράζοντας τη συνηθισμένη της αντίρρηση, προσπαθώντας να κάνει να φαίνεται ότι όλα είναι καλά στην περιοχή μας.

Φυσικά και εμείς συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε ασταμάτητα στον ΟΗΕ, στον ΟΑΣΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αθήνα, εκφράζοντας την αντίδρασή μας στα προβλήματά μας και τα αιτήματά μας για την επίλυση τους. 

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει ώστε να εξηγήσουμε ότι αναμένουμε εδώ και 14 χρόνια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Ομάδα Υποθέσεων γνωστή ως Μπεκίρ Ουστά και Λοιποί στην οποία είχε καταδικαστεί η χώρα μας το 2008 λόγω της παραβίασης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι. 

Τη στιγμή που εμείς συνεχίζουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο, ο αποδέκτης του προβλήματος, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μετέβη αυτοπροσώπως στο Στρασβούργο και απαρίθμησε τα αιτήματά τους από πρώτο χέρι κατά τις συναντήσεις με την Επιτροπή Υπουργών και τους εκπροσώπους των χωρών μελών της Επιτροπής.  

Το γεγονός είναι ιδιαίτερης σημασίας!

Διότι μεταφέρουμε τα δικά μας προβλήματα εκφράζοντας τα αιτήματά μας για θέματα που μας αφορούν άμεσα, χωρίς να αφήνουμε κανέναν να αποφασίσει για εμάς.

Αγαπητοί φίλοι, 

Λόγω της πανδημίας, δύο χρόνια μετά βιώνουμε τη χαρά να μπορούμε να βρεθούμε ξανά στα τραπέζια του ιφτάρ και να προσευχηθούμε μαζί στα τζαμιά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού. 

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός να μπορούμε να ζούμε και να κρατάμε ζωντανά τα θρησκευτικά μας ήθη και έθιμα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, Σουλτάνο ​​των έντεκα μηνών!

Εύχομαι σε όλους καλό Ραμαζάνι και συγχαίρω εκ των προτέρων όλους για το Ραμαζάν Μπαϊράμ. 

Με εκτίμηση,


Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού
Πρόεδρος ABTTF 


 

ΓΚΑΛΕΡΙ