ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Afrika’ya bir yardım eli de Hollanda’daki Batı Takya Türklerinden

16.09.2011
Bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerde; yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu ön planda tutan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD), Afrika’da yaşanan açlık ve kuraklık konusunda da kendisinden beklenen duyarlılığı en iyi şekilde gösterdi.

HBTTKDD Yönetim Kurulu, muhtaç olan insanlara yardım elini uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak, mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak düşüncelerinden yola çıkarak “Afrika’daki kardeşlerimizin size ihtiyacı var” adı altında bir yardım kampanyası düzenledi. Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları da Ramazan Ayı’nın kardeşlik ve paylaşma ruhunu en iyi şekilde değerlendirerek bu kampanyaya yoğun bir katılım sağladılar ve yapmış oldukları yardımlarla Somali başta olmak üzere son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine yardım ellerini uzattılar.

HBTTKDD Başkanı Yusuf: “Dayanışma ve yardımlaşma Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.”

“Afrika’daki kardeşlerimizin size ihtiyacı var” kampanyasında toplanmış olan meblağ, Afrika’ya ulaştırılmak üzere, dernek Yönetim Kurulu tarafından Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) teslim edildi. Dernek başkanı Mustafa Yusuf yardım kampanyası ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede; “Dayanışma ve yardımlaşma, azınlık mensubu olarak yaşayan insanımızın kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. İnsanımız, mağdur olana, darda kalana yardım elini uzatmayı kendine bir görev telakki etmektedir. Ramazan Ayı’nın kardeşlik ve paylaşma ruhundan yola çıkarak, Afrika’da yaşanan kuraklık ve açlık sonucu meydana gelen hastalık ve ölümlerin önüne geçilebilmesine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek amacıyla, dernek yönetim kurulu olarak, bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Yapmış olduğumuz her türlü faaliyette bizlere büyük destek veren Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları, bu yıl Afrika için düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyasına, geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Pakistan’a yardım kampanyasının çok, çok üzerinde bir katılım sağladılar. Afrika’ya yönelik düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyasına insanımız tarafından sağlanan bu yoğun katılımı, aynı zamanda derneğimize duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu tür yardım konularında güvenilir kurumların tercih edildiği hepimizin malumudur. Her geçen gün artan üye sayısı ile derneğimiz, halkımızın teveccühünü kazanmaya devam etmektedir. Toplamış olduğumuz yardımların, Afrika’daki kardeşlerimize ulaştırılmasına öncülük eden, başta HDV Başkanı Bülent Şenay hocamız olmak üzere tüm HDV Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarına, yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum.” sözleri ile düşüncelerini ifade etti.


Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD)
GALERİ