ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupalı Türkler Avrasya Şiir Şöleni’nde Türk dünyası ile Almanya ve Hollanda’da buluştular

05.12.2011
Avrupa Kapodokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformu tarafından “Avrupa’ya Göçün 50.yılı”, “ 9.Uluslararası Kapodokya/Nevşehir Şiir Şöleni” ve Azeri Şair Sayın Prof. Dr. Elçin İskenderzade’nin 30. Sanat Yılı “ nedeniyle 23-27 Kasım 2011 tarihlerinde Almanya ve Hollanda’da düzenlenen Avrasya Şiir Şöleninde bir araya gelmişlerdir.

Şiir Şölenine Sayın Prof. Dr. Elçin İskenderzade ve eşi yanında Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman Savaş ve eşi, Avrupa Kapodokyalılar Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Sayın Şule Özkaya, Muavin Konsolos Sayın Sezai Ekiz, Emekli Öğretmen – Şair Gülten Mustafa, Şair Orhan Aras, Şair Ali Yakar, Şair Halil Gülel, Şair Hüsamettin Darıcı, Şair Ozan İnci, Şair Özer Meral, Şair Fatma Şahin, Şair İbrahim Uysal, Şair Hüseyin Kalender Beyatlı, Dr. Nedim Uçar, Op.Dr. Arif Albayrak, Şair,ses sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Yavuz Nufel ve Ozan Yusuf Polatoğlu katılmışlardır..

Batı Trakya’yı temsilen Şiir Şölenine katılan Emekli Öğretmen-Şair Gülten Mustafa şölende yapmış olduğu konuşmada kültürümüzü, sanatımı, insanımızı, bölgemizi, şiirimizi ve sanata verilen değeri dile getirmiş ve seçme şiirler okumuştur.

Gülten Mustafa ayrıca ekiple birlikte Kanal Avrupa TV’de canlı yayına, Belçika gezisine, Duisburg Merkez Camii ziyaretine, Oberhausen Centro’da geziye, Essen’de Prenses Düğün Salonu (Essen Merkez Külliyesi) ziyaretine, Hollanda Türk Dünyası Şiir ve Kültür Şölenine, Nogaylar, Kırımlılar gecesine, Leverkusen Mimar Sinan Külliyesi ve Japon Bahçesi gezisine, Köln’de Dom Kilisesi ziyaretine,
Essen’de yapımı devam eden Avrupa’nın en büyük camii ziyaretine ve Duesseldorf gezisine katılmıştır.

Gülten Mustafa Almanya’daki Şiir Şöleninde, Mülheim’de, Kanal Avrupa TV’de, “Dünyanın Üçüncü Güneşi” şiirini, Duisburg’taki programda “Nostalji” şiirini, Essen Merkez Külliyesinde “Allah’ım” şiirini, Hollanda- Amsterdam’daki Türk Dünyası Şiir ve Kültür Şöleninde “Etrafımızdaki Kadınlar” şiirini, Avrupa’nın en büyük camiini ziyarette “Kapodokya Şiir ve Kültür Şöleni’nde “Sarı Başlı Çiçek” ve “Her şeye Rağmen” isimli şiirleri dile getirmiştir.

Bu şiir etkinliği sırasında Gülten Mustafa ayrıca, Prof. Dr. Elçin İskenderzade beye, Avrupa Nevşehirliler Derneği Platformu Başkanı Mümin Uluç beye, Essen Merkez Camii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yapar beye, Batı Trakya’nın simgesi Gümülcine Saat kulesi ve Yeni Cami Minaresini içeren birer plaket sunmuştur.

Avrasya Şiir şöleninde ayrıca Gülten Mustafa’ya da, T.C. Nevşehir Valisi
Sayın Abdurrahman Savaş bey, Essen Merkez Camii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Yapar bey, Almanya Kapodokya Kültür Derneği – Avrupa Nevşehirliler Platformu Başkanı Sayın Mümin Uluç bey birer plaket takdim etmişler ve madalyalarını takmışlardır.
GALERİ