ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda BTTKDD yönetiminden T.C. Rotterdam Başkonsolosuna hoş geldiniz ziyareti

06.01.2012
Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) Yönetim Kurulu üyeleri, kısa bir süre önce göreve başlamış olan T.C. Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral’a hoş geldiniz ziyaretinde bulundular. Başkonsolos Togan Oral’ın makamında kabul ettiği Yönetim Kurulu üyeleri, derneğin kurumsal yapısı, faaliyetleri ve önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleştirmeyi düşündükleri çalışmalar hakkında Başkonsolos’a detaylı bilgiler verdiler.

Kabul esnasında yapmış olduğu değerlendirmede, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kimliğini ve benliğini bu güne kadar çok iyi bir şekilde muhafaza etmeyi başardığını söyleyen Başkonsolos Oral, Hollanda’ya göç etmiş olan Batı Trakya Türk’lerinin dernek çatısı altında toplanarak örgütlenmelerini, kültürlerini yaşatma ve tanıtma hususunda kararlılıklarını ortaya koyan bir davranış olarak gördüğünü ifade etti. Batı Trakya Türk’lerinin kurmuş oldukları sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hak arama mücadelesi hususunda gerçekleştirmiş oldukları aktif çalışmalarla dikkatleri üzerlerine çektiklerini belirten Başkonsolos Oral, bu girişimlerin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümüne ciddi katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.

Ziyaretle ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan dernek başkanı Mustafa Yusuf, “Bu gün dernek Yönetim Kurulu olarak Başkonsolosumuz Togan Oral beyefendiye hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Kendilerine, derneğimizin çalışmaları hakkında ve Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri ile ilgili olarak bilgiler verdik. Yeni Yönetim Kurulu’muza göndermiş oldukları tebrik mesajı dolayısıyla kendilerine teşekkür ettik. Üç yıl önce kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz derneğimiz örgütlenme faaliyetleri noktasında büyük bir aşama kat etti. Önümüzdeki dönem içerisinde bir yandan kültürümüzü yaşatma hususunda çalışmalar gerçekleştirirken, diğer yandan da toplumumuzun gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” sözleri ile düşüncülerini ifade etti.


Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD)
GALERİ