ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Lahey Polisi’nden yeni yıl resepsiyonu

27.01.2012
Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de aralarında bulunduğu, farklı millet ve kültürlere ait sivil toplum örgütleri, daha güvenli ve daha yaşanılabilir bir şehir anlayışı ile Den Haag (Lahey) Polis Teşkilatı tarafından başlatılmış olan “Rolmodellen” projesinde gönüllü olarak görev alıyorlar. Proje çerçevesinde, Den Haag Polis Teşkilatı, projeye katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, düzenlemiş olduğu yeni yıl resepsiyonunda buluşturdu.

Yunanistan Konsolosu da yeni yıl resepsiyonuna katıldı

Polis Şefi Hans Rasenberg’in öncülüğünde gerçekleştirilen projenin adımlarından biri olan yeni yıl resepsiyonuna, projeye katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin vatandaşı bulundukları ülkelerin Elçi ve Konsolosları da Den Haag Polis Teşkilatı tarafından davet edildi. Hollanda’da bulunan Yunan vatandaşı Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları tarafından kurulmuş olan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de projede yer alıyor olması dolayısıyla, Yunanistan Lahey Konsolosu Dimitrios Sparos yeni yıl resepsiyonuna katılan diplomatlar arasında yer aldı.

Konsolos Sparos; “Hollanda’daki Yunan vatandaşlarının sayısı artmaya devam ediyor.”

Protokol konuşmalarının ardından yeni yıl yemeğine geçildi. Yunanistan Konsolosu Dimitrios Sparos, yemeğini dernek yöneticileri ile birlikte yedi ve onlarla bir süre sohbet etti. Son dönemde Hollanda’ya gelen Yunan vatandaşlarının sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirten Konsolos Sparos, bu sayının daha da artacağını düşündüğünü söyledi. Kendilerinin Yunan vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Hollanda’da bulunduklarını ifade eden Konsolos Sparos, daha önceki görüşmelerde de dile getirmiş olduğu üzere, karşılaşılan sıkıntı ve sorunların dernek yönetimi tarafından kendilerini iletilmesini talep etti. Yemeğin ardından dernek yöneticileri tarafından “Rolmodellen” proje sorumlusu Hans Rasenberg ile tanıştırılan Konsolos Sparos, Polis Şefi’nden yürütülen proje ile ilgili olarak bilgi aldı. Polis Şefi Hans Rasenberg’in projeye katkı ve desteklerinden dolayı dernek yönetimine müteşekkir olduğunu ifade etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Konsolos Sparos, projeye katılımlarından ötürü dernek yönetimini tebrik etti.

Yeni yıl resepsiyonuna üst düzey katılım

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Azerbaycan Büyükelçiliği, Afganistan Büyükelçiliği, İran Büyükelçiliği, Irak Büyükelçiliği, Fas Büyükelçiliği ve Endonezya Büyükelçiliği’de Den Haag Polis Teşkilatı tarafından yeni yıl resepsiyonuna davet edilen diplomatik temsilcilikler arasındaydı.

Yeni yıl resepsiyonuna, Den Haag Polis Şefi Paul van Musscher, Den Haag belediyesi yönetiminden Steven Broers, Heemstraat Polis Şefi Michel de Roos ve Beresteinlaan Polis Şefi Koen Kievit’in yanı sıra üst düzey Polis Şef’leri ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.


Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD)
GALERİ