ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Cumhurbaşkanı seçiminde Mevlüde Genç’e Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Cemile Yusuf eşlik etti

02.04.2012
Federal Seçiciler Kurulu’nun (Bundesversammlung) Joachim Gauck’u Almanya’nın 11. Cumhurbaşkanı seçtiği seçimlerde oy kullanan 1240 delege arasında 19 Türk kökenli delegeden biri olarak Mevlüde Genç de vardı. Mevlüde Genç, 1993 yılında Solingen’de sağcılar tarafından evinin kundaklanması sonucu ailesinden 5 kişiyi kaybetmişti.

Mevlüde Genç’e seçimlerde eşlik eden Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Cemile Yusuf oldu. Kendisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) üyesi ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde faaliyet gösteren Alman-Türk Forumu İkinci Başkanı... Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Cemile Yusuf, Kuzey Ren-Vestfalya Uyum Bakanlığı’nda çalışıyor. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’nun ilk üyesi Cemile Yusuf, 30 Ağustos 2009 tarihinde Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Hristiyan Demokrat Birliği’nden (CDU) Aachen Belediye Meclis üyesi olarak aday gösterildi ve ilçe temsilcisi seçildi.

Mevlüde Genç: “Yeni cumhurbaşkanı bize yabancıymışız gibi bakmasın”

Solingen’de ailesinden beş kişiyi Neo-Nazilerin çıkardığı yangında kaybeden Mevlüde Genç, oylama öncesinde Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ile bir araya geldi. Schäuble ile sohbetinde Mevlüde Genç, “Bugün burada olduğum için mutluyum. Ama içimde yara var ve kapanmıyor. Bunu siz iyi biliyorsunuz” dedi. Mevlüde Genç, Cumhurbaşkanı Gauck’tan beklentisini ise şöyle dile getirdi: “50 yıldır burada yaşıyoruz. Yeni cumhurbaşkanı bize yabancıymışız gibi bakmasın. Müslümanları ve Hıristiyanları eşit görsün. Kendisinden hoşgörü bekliyorum”.

Cemile Yusuf: Almanya bir göç ülkesi olarak potansiyelimizi takdir etmeli

Mevlüde Genç’in Almanya’ya göç eden birinci nesil Türk temsilcisi olarak Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) adına yeni cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Cemile Yusuf, “Bu adım ile Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ilk nesle duyduğu saygıyı göstermek istedi. Başbakan Merkel ve toplantıda bulunan çok sayıda siyasetçi, Mevlüde Genç ile konuşarak ilgi ve saygılarını tek tek belirtmişlerdir. 2012 seçimlerine kadar sadece Türk kökenli siyasetçiler delege olarak cumhurbaşkanı seçimlerine katılabiliyordu. Umarım gelecek seçimlerde genç, Türk ve yabancı uyruklu daha çok Alman vatandaşına bu imkan verilir. Umarım katılımları yaşadıkları kötü bir tecrübeden dolayı değil, Almanya’ya sağladıkları kazançtan dolayı olacaktır. Almanya bir göç ülkesi olarak sınırları içerisinde yaşayan genç iş adamlarımızın, öğretmen ve doktorlarımızın potansiyelini takdir etmelidir.” dedi.
GALERİ