ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Minority Rights Group International ile Londra’da görüştü

04.06.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile yemekte buluştu

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 1 Haziran 2012 tarihinde ABTTF üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile birlikte Minority Rights Group International (Uluslararası Azınlık Hakları Grubu) isimli kuruluşu ziyaret etti. Görüşme sonrasında ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, İngiltere Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile onuruna verilen yemekte buluştu.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları MRG’ye aktarıldı

ABTTF Uluslararası İlişkiler ve Lobi Grubu üyesi ve İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Ercüment Mustafaoğlu tarafından alınan randevu doğrultusunda ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Yönetim Kurulu üyesi ve İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Rıdvan Hacıbedel ve Ercüment Mustafaoğlu’ndan oluşan heyet, Minority Rights Group International (Uluslararası Azınlık Hakları Grubu) isimli kuruluşu ziyaret etti.

MRG International Fon Sorumlusu Başkanı Sadiye Shaikh ve Hukuki Davalar Sorumlusu Evelin Verhas ile yaklaşık iki saat süren görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları dile getirildi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının tüm detayları ile dile getirildiği görüşmede MRG International temsilcileri, ABTTF’nin uluslararası boyutta, yüksek bir performans ile çalışması dolayısı ile Batı Trakya Türkleri açısından sevindiklerini ifade ettiler, MRG International olarak ABTTF ile beraber çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

Başkan Habipoğlu, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin onuruna verdiği yemeğe katıldı

Görüşme sonrasında İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu onuruna akşam yemeği verdi. İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile eski yöneticilerinin biraraya geldiği, ABTTF Eski Başkanı Necmi Hasanoğlu’nun da katıldığı yemekte Dernek Başkanı ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Rıdvan Hacıbedel, selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile birlikte MRG International isimli kuruluşa gerçekleştirilen ziyaretin öneminin altını çizdi. Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile MRG International’e gerçekleştirilen ziyaret sonrasında kendisinin Londra’da kalarak İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile yemekte buluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF olarak kış mevsiminde Almanya’daki üye dernekleri ziyaret ettiklerini ancak mesafe nedeni ile İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret edememiş olmaktan dolayı burukluk duyduğunu söyledi. ABTTF Başkanı Habipoğlu, MRG International görüşmesi sonrasında Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel ve Genel Sekreteri Ercüment Mustafaoğlu’nun destekleri ile dernek yöneticileri ile biraraya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. ABTTF Başkanı Habipoğlu, Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel’e düzenlemiş oldukları yemek dolayısı ile teşekkür etti.
GALERİ