ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ankara'da büyük buluşma

14.06.2012
Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) ile İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin de (İBTTDD) aralarında yer aldığı, Avrupa’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya yaklaşık 600 Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve temsilcileri 7-8 Haziran tarihlerinde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da bir araya geldi.

Bekir Bozdağ: “Vatandaş ve soydaşlarımıza hayır demeyecek bir mekanizma yürüteceğiz.”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ toplantının açılış konuşmasında; Türkiye’nin artık başka bir Türkiye olduğunu belirterek, “Nerede bir vatandaşımız, bir soydaşımız ve bir akrabamız var ise biz daima orada olacağız, onların yanında olacağız. Onlarla beraber hareket edeceğiz. Bu bir nevi karşılıklı dertleşme olacak. Birlik ve beraberliğimiz için bu toplantı gerçekleşiyor.” dedi.
Yurt dışından gelen Sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik konuşmasını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bozdağ sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra; bakanlıklarımızın ilgili birimlerinin yanında, artık vatandaşlarımızın ve soydaşlarımızın dertleriyle doğrudan ilgilenen bir kaynağınız var; Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı. Sizlerin birlik ve beraberliği ile Vatandaş ve soydaşlarımıza hayır demeyecek bir mekanizma yürütme hedefindeyiz.”

Kemal Yurtnaç: “Sorunları ortadan kaldıracağız.”

YTB Başkanı Kemal Yurtnaç sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ortak menfaatler çerçevesinde birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Toplantının amacının mevcut sorunlara çözüm yolu bulmak olduğunu da vurgulayan Yurtnaç; “Biz biriz, bütünüz, ortak sorunlarımızı konuşmak üzere burada toplandık. Başkanlık olarak, sorunlara çözüm yolları bulmak için bu toplantıyı tertip ettik.” dedi.

Bakanlar STK temsilcileri ile buluştu

Ankara Söğütözü’nde düzenlenen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aile ve sosyal politikalardan sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’da katılarak STK temsilcilerine hitap ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdılar.

Mehmet Görmez: “Batı Trakya’daki soydaşlarımız kültürlerini en güzel şekilde yaşatıyorlar.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, STK temsilcilerine hitaben yapmış olduğu konuşmada; din ile dilin bir toplumu ayakta tutan en önemli iki unsur olduğunu söyledi. İnancımızı ve kültürümüzü koruma ve yaşatmada ailelere önemli görevler düştüğünü belirten Görmez, Batı Trakya Türklerini katılımcılara örnek gösterdi ve sözlerine şöyle devam etti; “Yunanistan’da, Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımız, inancını, dilini ve kültürünü bu güne kadar korumayı başarabilmiş örnek bir topluluktur. Bu gün Gümülcine’ye gidin, İskeçe’ye gidin, Şahin kasabasına gidin, oradaki küçücük çocuklarımızın dini konulardaki bilgilerine, kültürlerine olan bağlılıklarına ve dili kullanış biçimlerine hayran kalacaksınız. Oradaki soydaşlarımızın kültürlerini korumayı ve yaşatmayı başarmış olmalarında ailelerin, anne-babaların emeği çok büyüktür.” dedi.

Batı Trakya’lı dernek başkanlarından TBMM ziyareti

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’da bulunan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) Başkanı Mustafa Yusuf ile İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (İBTTDD) Başkanı Rıdvan Hacıbedel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiler. TBMM ziyaretleri sırasında, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından kabul edilen dernek başkanları; derneklerinin çalışmaları ve sıkıntıları hakkında Milletvekili’ne bilgi verdiler. Dernek Başkanları, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılmış olan İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile de kısa bir görüşme gerçekleştirerek, derneklerin çalışmaları hakkında kendisine bilgi verdiler.


Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD)
GALERİ