ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Altın Şafak’ın yalnızca “Yunanlılara” yapacağı yiyecek yardımına Atina Belediyesi’nden engel

25.07.2013
Altın Şafak’ın 24 Temmuz’da, dün Atina’nın şehir merkezi Attika meydanında yalnızca Yunanlılara yönelik gerçekleştirmeyi planladığı yiyecek kampanyasına Atina Belediyesi izin vermedi. Ekathimerini’nin haberine göre Atina Belediye Başkanı Yorgo Kaminis, Altın Şafak’ın Çarşamba günü akşam saat 6.00’da gerçekleştirmeyi planladığı ve bilinçli bir şekilde ırkçılık ve yabancı düşmanlığını teşvik eden yiyecek kampanyasına belediyenin izni olmadığını açıkladı.

Polis Attika meydanına çıkan tüm yolları kapadı, Altın Şafak yiyecek yardımını parti binası önünde yapmak zorunda kaldı

Altın Şafak etkinlik öncesinde yiyecek yardımının yasal olduğunu ve makamları bilgilendirdiklerini açıklamış, Çarşamba günü bu etkinliği gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Partiden yapılan açıklamaya göre bu etkinliğe Altın Şafak Partisi Başkanı Nikos Michaloliakos ve tüm Altın Şafak milletvekillerinin de katılması bekleniyordu.

Ekathimeri’nin haberine göre Atina Belediye Başkanı Kamini, Kamu Düzeni Bakanı Nikos Dendias ile görüşerek Altın Şafak’ın Attika meydanında yalnızca Yunanlılara yapılacağı ifade edilen yiyecek yardımına izin verilmemesini istedi, bakandan polisin bu yardıma izin vermeyeceği yönünde güvence aldı. Dün öğlen polis, Çarşamba günü öğleden gece yarısına kadar Atina’nın merkezinde herhangi bir toplantı düzenlemeyi yasaklayarak Altın Şafak’ın Attika meydanında yalnızca Yunanlılara olduğu ifade edilen yiyecek yardımını engelledi. Çevik kuvvet polislerinin şehrin farklı noktalarında görevlenirilmesi sayesinde Atina Belediyesi, parti üyelerinin toplanacağı tüm meydanları kapattı. Bunun üzerine Altın Şafak, yemek dağıtımını Atina’daki merkez binasında yapmak zorunda kaldı. Atina Belediyesi, Mayıs 2013’te de Altın Şafak’ın benzer bir yiyecek yardımını Sintagma Meydanı’nda yapmasını engellemiş, Altın Şafak’ı yardımı parti genel merkezi önünde yapmak zorunda bırakmıştı.

Attika Meydanı’nda Altın Şafak’ın 1974 yılında dikta rejiminin sona ermesi ve ülkede demokrasinin ilan edilmesi yıldönümü dolayısı ile yalnızca Yunanlılara yapmayı plandığı yiyecek yardımının polis tarafından engellenmesinin ardından Mega TV’ye konuşan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis Altın Şafak fenomenin çok ciddi bir tehlike olduğunu ve istikrarsızlık ve bölünme açısından çok ciddi bir tehlike olduğunu açıkladı.