ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kamu Düzeni Bakan Vekili’nden şaşırtan açıklama!

20.02.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: SYRIZA azınlık hakları alanında da samimi ve gerçek bir değişim yaratmak istiyorsa önce uzun yıllardır süregelen Batı Trakya Türk Azınlığı’nı yok sayan anlayışı bir kenara bırakmalı

Yunanistan’da Radikal Sol İttifak(SYRIZA)- Bağımsız Helenler(ANEL) koalisyonunda Kamu Bakanlığı’nda görev yapan Bakan Vekili Yannis Panusis, göçmen ve diğer etnik grupların polis okullarına alınacağını açıkladı. Vekilin Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan bahsetmemesi tepkiye neden oldu.

Yannis Panusis, bazı göçmen ve azınlık mensuplarının polis teşkilatına alınmasına olumlu baktığını söyledi. Millet gazetesinin haberine göre Yunanistan Polis Memurları Federasyonu’nda konuşma yapan Panusis, “Çok kültürlü bir toplumda çok kültürlü bir polis gerekiyor. Daha önce dışlanan bu sosyal toplulukların polis teşkilatına dahil edilmesi gerekiyor. Özel bir demografiye sahip bir bölgede kamu güvenliğini sağlamak gerekiyorsa orada tam olarak ne olduğunu anlamalıyız” dedi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Kamu Düzeni Bakan Vekili Panusis’in açıklamasını talihsiz olarak nitelendiriyor, ülkenin yönetiminde ve devlet politikasında değişimden söz eden SYRIZA iktidarının ilk günlerinde Panusis’in polis teşkilatında önemli bir değişikliğe gidilmesinden bahsederken azınlığımızı dışarıda bırakmasını bir hayal kırıklığı olarak addediyoruz. SYRIZA azınlık hakları alanında da samimi ve gerçek bir değişim yaratmak istiyorsa önce uzun yıllardır süregelen Batı Trakya Türk Azınlığı’nı yok sayan anlayışı bir kenara bırakarak azınlığımız ile resmi diyalog mekanizması oluşturmalı, azınlığımızın yaşamın her alanına katılımı ve azınlık haklarının garanti altına alınarak teşvik edilmesi hususunda önce bizim taleplerimizi dinlemeli.” açıklamasında bulundu.