ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

15 Temmuz’un sekizinci yıl dönümünde demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz

15.07.2024

Bu yıl anavatanımız Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği ve demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği menfur darbe girişiminin sekizinci yıl dönümündeyiz. 

Hain darbe girişiminin üzerinden geçen sekiz seneye rağmen o gün yaşananlar Türk milletinin hafızasında ve kalbinde ilk günkü gibi durmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm yurtta sokağa çıkan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi menfur darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması için tek yürek olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirme girişimine karşı Türk milleti genciyle, yaşlısıyla şanlı bir direniş göstermiş, darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. 

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını ve demokratik kurumlarını hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetlediğimizi ifade ederiz. Bu hain darbe girişiminde vatanı için canını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diler, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. ABTTF olarak anavatanımız Türkiye’nin ve tüm Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kastedenlere karşı her daim anavatanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha yinelemek isteriz.

Anavatanımızın ‪15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun!‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com    

GALERİ