ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, 15 Temmuz anma törenine katıldı

15.07.2024

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişiminin sekizinci yıl dönümü vesilesiyle anavatan Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenine iştirak etti. 

15 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen, Batı Trakya Türk toplumunun temsilcileri ve Başkonsolosluk mensuplarının katıldığı anma töreni, 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gümülcine Müftülüğü’ne bağlı din görevlisi Ahmet Arif tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, anma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin şerefini ve binlerce yıllık tarihinin mirasını savunan halkın ve güvenlik güçlerinin idareyi ve ülkeyi koruyarak sergilediği mücadeleyle akim bırakıldığını ifade etti. Türk milletinin eşi benzersiz bir kahramanlık gösterdiğini dile getiren Ünal, Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde sergilenen karşı duruşla darbecilere geçit verilmediğini, bu şanlı duruşta bulunan üniformalı ve sivil kahramanların şehitlik mertebesine ulaştığını, yaralandığını kaydetti. Konuşmasında Batı Trakya Türk toplumuna mensup 15 Temmuz şehidi gazeteci Mustafa Cambaz’a da değinen Ünal, anavatanın karşılaştığı bütün zorluklarda olduğu gibi hain darbe girişimi sırasında Batı Trakya Türlerinin desteğini yakından hissettiğini vurguladı. Ünal, 15 Temmuz dahil tüm şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine son verdi.

Anma töreni, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in 15 Temmuz şehitleri için yaptığı dua ile sona erdi.

GALERİ