ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Batı Trakya’ya çalışma ziyareti

18.07.2024

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 16-17 Temmuz 2024 tarihlerinde Batı Trakya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, kendisine ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı’nın eşlik ettiği çalışma ziyareti kapsamında Gümülcine ve İskeçe’de Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ile üyesi kurum, kuruluş ve kişilerle görüştü.  

Görüşmelerde Batı Trakya Türk toplumunun temel ve güncel sorunları ele alındı

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, 16 Temmuz Salı günü ilk olarak BTTADK Başkanı ve Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif’le makamında görüştü. Ardından Habip Oğlu sırasıyla Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ), Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB), Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret etti.

17 Temmuz Çarşamba günü İskeçe’ye geçen Habip Oğlu, İskeçe Faziletli Müftüsü Mustafa Trampa, Yeni Sol İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile makamlarında görüştü, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti.

Batı Trakya Türk toplumunun temel ve güncel sorunlarının ele alındığı ziyaret ve görüşmelerde Habip Oğlu, ülkemiz Yunanistan’da siyaset ve ana akım medyada Türk toplumunu temsil eden kurum, kuruluş ve kişileri hedef alan ve son dönemde artış gösteren nefret söylemi, damgalama ve ötekileştirme karşısında ABTTF’nin her daim desteğini yineledi, ABTTF olarak Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesinde BTTADK ile her türlü iş birliği ve dayanışmaya hazır olduklarını kaydetti.

GALERİ